Inloggen

X

Pups
Puppen

Groepstraining met maximaal 6 combinaties. Hierin wordt aandacht besteed aan belangrijke basisoefeningen( zit, af , sta e.d. )maar vooral aan de individuele begeleiding van de pup. Wat zijn de do’s en don’ts. Waar houd je rekening mee bij het opvoeden van deze geweldige honden. Hoe leg je een goede basis waarbij je rekening houdt met de aanleg van deze hond zonder hier een vergrootglas boven te leggen. Hiernaast wordt er veel aandacht besteed aan extra vaardigheden door middel van fun oefeningen, dit zijn oefeningen die op zichzelf geen trainingswaarde hebben maar waardoor hond en eigenaar elkaar beter en sneller leren begrijpen.

 

Level I

Hierin leren we de basis vaardigheden zoals:

 • Lijnvoering
 • Emergency recall
 • 180 graden draai met counting game
 • Vast/ Los in alle situaties
 • Naast (dit is geen volgen)
 • Rust
 • Back
 • Achter
 • FF snel
 • Langzaam
 • Wacht.
 • Verzorging en Dierenartstraining
 • Muilkorftraining

We leren deze oefeningen aan omdat ze in de praktijk hun nut bewijzen bij het aansturen van grote en/of zeer sterke honden.
Deze lessen vinden plaats in de boxen. Hier wordt alleen nog maar gebruik gemaakt van dummy honden om de vaardigheden goed te leren beheersen.
Tussendoor worden er Fun oefeningen ingezet. In basis zijn deze oefeningen gewoon heel erg leuk, maar ze versterken tevens de zo onvoorstelbaar belangrijke binding tussen hond en eigenaar.
 

big6Level II

Hierin gaan we verder met de oefeningen en breiden deze uit. Ook gaan we op dit niveau steeds vaker buiten de boxen aan het werk.
Aanvankelijk wordt er nog met dummy honden gewerkt maar gaandeweg leren de honden ook gewoon op de eigenaar gericht te blijven bij het waarnemen van echte honden.
Hier is nog een hek aanwezig tussen de honden bij het passeren.
 

Level III

Dit zijn de gevorderden cursisten. Zij beheersen de oefeningen met hun honden en kunnen deze ook buiten het terrein inzetten.
Deze cursisten kunnen ook andere honden passeren en zelfs met deze samen oplopen.
Uiteindelijk doen zij, het bij het M.T.C. bekende ‘rondje’ ,waarbij er veel territoriale honden worden genegeerd. 

 Boxer

Individuele begeleiding

Soms is het makkelijker om privé training te krijgen met jouw hond. Vaak kent de hond de basisoefeningen wel maar zijn er compleet andere problemen (bijvoorbeeld trekken aan de lijn) waarmee je tijdens een cursus iets mee kunt. Dat is geen probleem. In veel gevallen is een ander inzicht of een ondersteunende oefening voldoende om het eventuele probleem het hoofd te bieden.

 

 

Workshops en extra trainingen


 

Problem Solving

Deze training vindt specifiek plaats in de training boxen. Op het moment dat er een probleem is met een uitvallende hond of bovengemiddelde intolerantie geeft deze training box alle rust om stap voor stap het probleem te begeleiden. Ook bijzonder prikkelgevoelige honden hebben veel baat bij deze boxen. De honden kunnen elkaar niet zien en ook niet bij elkaar komen. Hiernaast is de box voorzien van alle mogelijkheden om de hond en eigenaar die rust te bieden die nodig is om dit ongewenste gedrag in banen te leiden.


Close up van HondNaast de opvoed en trainingsprogramma’s zal er regelmatig een workshop zijn waar cursisten van het MTC zich voor kunnen inschrijven. Denk hierbij aan:

Hersenwerk, geurdetectie, mantrailing, Maar ook recreatief pakwerk en flirtpoling, Bij deze laatste zal er uitleg worden gegeven over de fysieke maar ook zeker de mentale belastbaarheid van de individuele hond en de eventuele gevolgen bij verkeerde begeleiding.

De workshops zullen op de website worden vermeld.