Inloggen

X
 bubbels2

M.T.C. Obedience

>Wat is obedience? Het gaat om vergevorderde gehoorzaamheid. Wat is er dan anders dan de basistraining?
Het gaat om het samenwerken met de hond en baas waarbij het niveau van de oefeningen wordt opgeschroefd en er extra oefeningen worden aangeleerd. We gaan over naar training. Het is zeker dat onze honden dit ook kunnen. Ze worden waarschijnlijk nooit Nederlands kampioen maar dat hoeft ook helemaal niet. Maar ook deze honden kunnen leren volgen, apporteren, perfect voorkomen, terug vak, sorteren, blijf uit zicht etc,. Ik ga deze uitdaging graag aan! Als is het maar om te bewijzen dat niet alleen Mechelaars of Border collies kunnen werken. Alle honden kunnen werken. Bij sommige rastypen moet je het gewoon iets leuker brengen. Op de plicht werken is niet des molossers. Dan haken ze af.
Plezier met je hond en dan nog gevorderde gehoorzaamheid op de koop toe. Dat is M.T.C. obedience!
Ok, wij hebben wel meer tijd nodig, een andere wijze van aanleren en vooral heel veel humor.
Maar als wij eerlijk zijn, vinden we dat laatste misschien wel het allerbelangrijkste.

Voor deze cursus is Level III vereist.

 


M.T.C. Hoopers

Bij het Molosser Training Center wordt er Hoopers gegeven, aangepast aan de honden van het molossertype , grote kuddebewakers en bull-and terriërs.
Hoopers is een sport met bepaalde fysieke en mentale eisen. De aangepaste hindernissen zorgen voor een minimale lichamelijke belasting voor zowel hond als eigenaar. Dat betekent dat vrijwel elke gevorderde hond kan meedoen met deze sport en ook vrijwel elke gevorderde eigenaar kan dit doen.
Knuffel van hondVan de hond wordt veel denkwerk verwacht, maar ook fysieke uitdaging. Van de eigenaar wordt ook veel denkwerk verwacht, maar het fysieke aspect is voor deze zeer beperkt. En dat betekent dat ook mensen met een lichamelijke beperking toch een hele leuke actieve sport kunnen beoefenen samen met hun hond(en).
Geschikt voor…
Hoopers is dus geschikt voor een zeer brede doelgroep. Het is een volwaardige opzichzelfstaande sport geschikt voor bijna alle honden. Het bevordert de samenwerking en binding met de eigenaar. Het brengt meer rust in de hond, omdat de hond ook nadenkt. De eigenaar wordt bewuster van de eigen lichaamstaal. Het kan dienen als voorbereiding op een andere sport. Honden die fysiek minder belastbaar zijn, kunnen alsnog een leuke sport beoefenen.
En Hoopers is ook goed te combineren met andere sporten, omdat dit niet conflicteert met andere oefeningen. Dat maakt dit een sport voor honden van alle leeftijden.
Hoopers bij het MTC bestaat uit 10 onderdelen: start, weg, link, rechts, vooruit, door, om, langs, slalom en tunnel en alle onderdelen zijn weer onderverdeeld in 10 niveaus. Voor elk niveau kan je een certificaat halen. We trainen elk onderdeel apart en dan door middel van een parcours trainen we de niveaus. Dit houdt in dat er de ene les onderdelen worden getraind en de andere les op niveau.
Zoals jullie gewend zijn bij het MTC wordt er getraind met veel plezier, geen stress en ieder op zijn eigen tijd en niveau.
Voor deze cursus is Level II vereist

M.T.C. Snuitgolf.

Wat is Snuitgolf?
Snuitgolf is midgetgolf voor honden. Zij duwen de bal over een traject naar de “hole”.
Snuitgolf is een volledig nieuwe hondensport uitgevonden in Duitsland. De honden leren kleine ballen in het golfputje te drijven met hun snuit. De hond wordt technieken aangeleerd om de bal door de verschillende obstakels te begeleiden en de bal in het putje te krijgen. De honden mogen niet op de ballen bijten of in de bek worden genomen, ze mogen deze het liefst met de neus voortduwen, maar kop en poten mogen ook.
tiny1Opbouw van de les is eerst aanleren dat de hond de bal niet in zijn bek mag nemen of er in bijten. De honden aanleren de bal met de neus voort te duwen en dan met de verschillende onderdelen de bal in de “hole” te krijgen.
Maar nog belangrijker bij Snuitgolf draait het allemaal om plezier te maken met de hond!
Voor deze cursus is Level II vereist.

snuitgolf